Najbolji zubni implantati razlikuju se od ostalih implantata na tržištu, a u ovom tekstu ćete pronaći koje su to glavne razlike.

Zubni implantati zamjena su za jedan ili više zubi koji nedostaju. Osim što vraćaju estetiku osmijehu, nakon ugradnje zubnih implantata omogućeno je ponovno žvakanje i uživanje u hrani.

Ugradnja zubnih implantata rutinski je zahvat koji se već dugo koristi u stomatologiji kako bi se nadoknadili zubi koji nedostaju ili su predviđeni za vađenje.

Moguće je ugraditi samo jedan implantat ili više njih (ovisno koliko zubi nedostaje u čeljusti), a kod situacija kada je čeljust bezuba tada se implantati ugrađuju posebnom tehnikom poput All-on-4 metode. Kod All-on-4 zahvata posebno je to što se cijela jedna čeljust može napraviti na samo 4 implantata (Nobel Biocare).

Najbolji zubni implantati – zašto je važan brend implantata?

Da bi objasnili ovo pitanje ukratko ćemo objasniti početke implantologije.

Pioniri implantologije dvije su tvrtke koje su davne 1963. i 1964. godine pokrenule revoluciju u dentalnoj medicini razvojem dentalnih implantata. Te dvije tvrtke su Nobel Biocare (nekadašnji Branemark) i Straumann. Duži period bile su jedine na tržištu, a danas ih postoji na stotine.

Straumann i Nobel Biocare su globalni broj jedan po pouzdanosti, kvaliteti i kliničkim istraživanjima na području implantologije.

Prilikom odabira implantata vrlo je važno da ste sigurni da ste odabrali svjetski poznate brendove, a to je bitno iz dva glavna razloga:

Prvi je to da dentalne implantate želite imati jako dugo i morate biti sigurni da vam taj implantat dokazano može to i potvrditi, što znači da tvrtka mora iza sebe imati dugotrajna klinička istraživanja, što duža to bolje.

Druga stvar je ta da morate biti sigurni da je tvrtka koja proizvodi te implantate već dulje vrijeme na tržištu i da su komponente za implantoprotetski rad lako dostupne. Mnogo puta se u praksi dogodilo da tvrtka koja je proizvodila dentalne implantate nakon kraćeg vremena na tržištu jednostavno prestane postojati. Ako se u budućnosti dogodi nešto što iziskuje popravak vašeg rada, mora postojati dostupnost komponenti koji će omogućiti taj popravak, zar ne?

Naše mišljenje je da se ne isplati riskirati s jeftinijim “no-name” implantatima jer razlika u cijeni nije toliko velika, ali velika je sigurnost izabrati dobar i pouzdan implantološki sustav.

dr. Andrej Božić, stomatološka klinika Dentum

Najbolji zubni implantati – na što obratiti pozornost prilikom odabira implantata?

Kako bi bili sigurni da će vam se ugraditi kvalitetan, titanski implantat s doživotnom garancijom na rad vrlo je važno znati što sve trebate imati na umu prilikom istraživanja klinike u kojoj želite ugraditi zubne implantate.

  1. Svjetski poznati implantati poput Nobel Biocarea i Straumanna dostupni su u cijelom svijetu pa ćete tako u slučaju da kasnije trebate dodatne zahvate ili npr. očistiti konstrukciju koju imate na implantatima, to moći sa sigurnošću napraviti u bilo kojoj klinici u svijetu koja radi s ovim premium brendovima.
  2. Možete biti sigurni da renomirani implantati neće nestati na tržištu jer njihova tradicija traje preko 20 godina i uvijek će postojati komponente pomoću kojih se implantat može održavati.
  3. Svjetski poznati implantati garantiraju vam doživotnu garanciju što znači da nakon završenog tretmana, vaš stomatolog izdaje knjižicu s garancijom, serijskim brojem, pozicijom i datumom ugradnje. Tako uvijek možete biti sigurni da ste dobili najbolje od najboljeg.

Straumann zubni implantati

Tvrtka Straumann osnovana je 1954. godine. Ova tvrtka surađuje s mnogim istraživačkim institutima i sveučilištima te vodećim klinikama. To je vrlo važno jer kontinuirano istražuju i razvijaju implantate, implantološke metode kao i proizvode za regeneraciju tkiva koji se koriste tijekom tretmana ili kako bi se spriječio gubitak zuba.

Straumann proizvodi za regeneraciju oralnog tkiva koriste se kao potpora implantološkom zahvatu ili za očuvanje prirodnih zubi nakon liječenja uznapredovale parodontoze. Komponente i instrumenti implantološkog sustava Straumann proizvode se u Sjedinjenim Američkim Državama i Švicarskoj, dok se proizvodi za regeneraciju zubnog tkiva proizvode u Švedskoj. Restorativni proizvodi tvrtke Straumann proizvode se u Sjedinjenim Američkim Državama i Europi.

Straumann je jedinstven po tome što je jedina vodeća tvrtka u ovoj industriji koja nudi cjelovitu paletu rješenja koja uključuju kirurške, restorativne i regenerativne proizvode. Njihove komponente i proizvodi poznati su po najvišoj kvaliteti, nudeći dugoročnu pouzdanost i sigurnost.

Nobel Biocare zubni implantati

Nobel Biocare osnovan je nešto kasnije, 1981. godine. Tvrtka proizvodi implantate i individualiziranu protetiku temeljenu na najnovijoj CAD/CAM tehnologiji.

Sjedište tvrtke Nobel Biocare nalazi se u Klotenu u Švicarskoj. Tvrtka je nastala iz parnerstva iz 1978. između švedske tvrtke Bofors i profesora Per-Ingvara Brånemarka, poznatog švedskog medicinskog istraživača koji je otkrio oseointegraciju, proces u kojem titanski implantat okoštava u čeljusti.

Tvrtka Nobel Biocare fokusira se na proizvodnju implantata i proizvoda koji se odnose na njihovo postavljanje, uključujući krunice i mostove. Također proizvodi softver i skenere koji se koriste za dizajniranje dentalne protetike za pacijente.

Oni razvijaju softver koji se koristi za dijagnostiku i planiranje ugradnje implantata, a izrađuje i prilagođene kirurške vodiče koji su izuzetno precizni predlošci koji se koriste tijekom operacije postavljanja implantata. Tvrtka vodi programe obrazovanja i osposobljavanja stomatoloških stručnjaka u nekoliko različitih zemalja kako bi se prilagodili specifičnim zakonskim zahtjevima u određenim zemljama.

Nobel Biocare implantati također su priznati u svijetu i nude doživotno jamstvo na kvalitetu proizvoda.

Uvijek ste dobrodošli u stomatološku kliniku Dentum, koju preporučuju Nobel Biocare i Straumann, na prvi besplatan pregled i konzultacije. Prvi pregled u Dentumu uključuje besplatan ortopan, besplatnu dijagnostiku i savjetovanje kao i besplatnu izradu personaliziranog plana terapije i troškova liječenja.

Koje implantate odabrati i zašto je to važno?

Možda će vas zanimati:
Zubni implantat – sve što ste željeli znati, a niste pitali!
Privremeni zubi: Kako ih održavati?
Vađenje zuba – kada je potrebno i kakav je oporavak?
Gingivitis – uzroci i liječenje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *