Zašto Zygoma implantati?

Ako ste izgubili sve zube ili uskoro trebate vaditi sve zube, ako vam je rečeno da nemate dovoljno kosti za implantate – ne brinite. Zygoma implantati nude rješenje i za pacijente s izraženim gubitkom kosti.
Implanto-protetsko rješenje na Zygoma implantatima ne brine samo za izgled osmijeha. Također vraća prirodan izgled lica i funkciju žvakanja čeljusti.

Uz sve veću popularnost implantologije i fiksnih rješenja temeljenih na implantatima, kao najboljeg izbora za nadoknadu zuba koji nedostaju, Dentum svojim pacijentima nudi najkvalitetnije implantološke sustave. Stoga smo razgovarali sa dr. Miroslavom Piljagićem, specijalistom oralne kirurgije sa zavidnim iskustvom u ugradnji Zygoma implantata i doznali najvažnije informacije. Donosimo cijeli intervju.

miroslav piljagić
Dr. Miroslav Piljagić specijalist oralne kirurgije Dentum

Što podrazumijevaju Zygoma implantanti?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Zygoma implantanti spadaju u napredne tehnike u samoj implanto protetici. Namijenjeni su svim pacijentima kod kojih ugradnja standardnih implantanata nije moguća. Kao na primjer kod pacijenata kojima je alveolarni greben u potpunosti apsorbiran ili je isti nepostojeći zbog raznih prijašnjih trauma kao što su neuspješnih implantološki zahvati.
Prednosti samih Zygoma implantata je u kraćem vremenu rehabilitacije pacijenta i smanjenju troškova. To je također najbrži proces dobivanja završnih zubi.”

Mogu li se ugraditi svima?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Uvjeti za ugradnju Zygoma implantata mogu se pronaći kod većine pacijenata no to smatramo krajnjim rješenjem.”

Koliko do konačnog osmijeha?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Sama ugradnja Zygoma  implantata  radi se u svjesnoj sedaciji ili pod općom anestezijom. Zahvat ne traje dugo, njegova trajnost i uspješnost ponajviše ovisi o samom operateru tj. Doktoru. Nakon samog operativnog zahvata u većini slučajeva dolazi do odlične primarne stabilnosti te pacijenti nakon zahvata, u roku od maksimalno 24 sata, dobivaju privremene zube. Ovisno o mogućim dodatnim radovima unutar usne šupljine čekanje na završni rad tj. definitivne zube može trajati 3-4 mjeseca.”

Jesu li potrebni dodatni zahvati tijekom procesa?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Najveća prednost Zygoma implantanta je brzina i efikasnost tj. činjenica da se u jednom operativnom zahvatu završava sve. Nema potreba za dva odvojena zahvata kao na primjer prije augmentacije sinusa gdje se prvo izvodi zahvat podizanja dna sinusa i nadogradnje kosti te zatim zahvat ugradnje implantata. Takve vrste ugradnje traju duže te se za završni rad čeka po 6 do 12 mjeseci. Zygoma implantantima izbjegavaju se dodatne operacije i skraćuje vrijeme čekanja završnog rada. Samim time se smanjuje i trauma na pacijentima.”

Koje su neke od mogućih komplikacija?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Komplikacije su moguće kao i kod svih oralno-kirurških zahvata.
Komplikacije kod podizanja dna sinusa su infekcije, odbacivanje implantata i slično.
Ugradnja Zygoma implantata također može prouzročiti komplikacije koje nastaju prilikom ili nakon same operacije. Upravo je zato najbitnije iskustvo operatera tj. doktora. Najčešće komplikacije su npr. sinovitis (kronična upala membrane sinusa), fenestracija implantata kroz sluznicu (što ovisno o vrsti implantata može biti komplikacija ali i ne mora), intraoperativne komplikacije koje se korigiraju za vrijeme samog zahvata. Dotične komplikacije ne stvaraju probleme pacijentima te su uvelike smanjene u odnosu na neke druge zahvate.”

Pri ugradnji Zygoma implantata govorili li se više o estetici ili funkcionalnosti?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Kada govorimo o ovoj vrsti implanto-protetske rehabilitacije naglasak je na funkciji. Estetika je vidljiva u samom završnom protetskom radu no Zygoma implantat je potpora kompletnoj rehabilitaciji pacijenta.”

Kolika je trajnost Zygoma implantata?

Dr. Miroslav Piljagić:
“Kao i svaki implantat, njegova uspješnost ovisi o dva faktora.

  1. Stomatolog
  2. Pacijent
    Svaki implantant trajat će onoliko koliko se sam pacijent brine o njegovoj higijeni i po potrebi provjera kod doktora.
    Integracija tj. uspješnost samih Zygoma implantata je preko 98%.”

Zygoma implantati nisu rezervirani samo za bezube pacijente. Nemojte se pomiriti s činjenicom da ćete do kraja života nositi mobilnu protezu, dođite na besplatan prvi pregled i konzultacije u stomatološku kliniku Dentum kod dr. Piljagića i promijenite svoj život na bolje!

Na besplatan prvi pregled i konzultacije možete se naručiti putem online obrasca, slanjem e-maila na: smile@dentum.com ili
pozivom na broj telefona: 01 5802 333

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)