Zubni implantati najbolja su zamjena za zub koji nedostaje. Na tržištu postoje razne marke implantata pa tako i različite cijene zubnih implantata.

Ako ste trenutno u potrazi za najboljim ili najjeftinijim zubnim implantatom, u ovom tekstu ćete saznati kakve su cijene implantata, što zapravo cijena govori o samom implantatu i zašto najjeftinije rješenje nije i najbolje rješenje!

Zubni implantati – što su i koliko traje zahvat?

Danas su zubni implantati najbolja zamjena za zub koji nedostaje, a više o njima možete pročitati u tekstu: Zubni implantat – sve što ste željeli znati, a niste pitali!

Ugradnja zubnih implantata odvija se u 2 faze

Prva faza

Ugradnja implantata rutinski je zahvat za čiju je ugradnju potrebno u prosjeku najviše 1-3 sata (ovisno koliko implantata se ugrađuje). Ako se ugrađuje samo jedan implantat, za njegovu ugradnju potrebno je 20ak minuta. Naravno, podrazumijeva se da ga ugrađuje implantolog s iskustvom.

Druga faza

Nakon što se implantat ugradi, potrebno je pričekati 3-5 mjeseci kako bi mogli dobiti finalni odnosno protetski rad (krunice, mostove). Izrada finalnog rada u prosjeku traje 5-7 dana (uzimanje otisaka i izrada kruna). Ako ste se odlučili za implantat s garancijom, po završetku druge faze dobivate implantološku knjižicu koja sadrži sve informacije o implantatu koji je ugrađen (serijski broj implantata, datum ugradnje i slično). Implantološka knjižica služi kao jamstvo za ugrađeni implantat.

Sigurno se pitate zašto je potrebno čekati 3-5 mjeseci da bi se dobio protetski rad?

Nakon što se implantat ugradi u kost potrebno je pričekati da se završi proces oseointegracije odnosno srastanje implantata s kosti. Nakon što implantat sraste s kosti potpuno sigurno možete dobiti finalni rad odnosno svoj novi osmijeh.

Zubni implantati cijena – o čemu ovisi?

Cijena zubnih implantata ovisi o brendu implantata kao i o stručnosti stomatologa. Kao što smo već spomenuli, na tržištu postoji više različitih brendova implantata.

Vodeći i najpoznatiji svjetski brendovi implantata jesu Nobel Biocare i Straumann, a zašto je važan brend implantata pročitajte u tekstu: Koje implantate odabrati i zašto je to važno?

Kliknite na sliku i prijavite se već danas na besplatan prvi pregled i konzultacije kod stručnjaka s iskustvom!

Zubni implantati cijena

Cijena se naravno razlikuje od klinike do klinike, a kako bi mogli dobiti dojam o cijenama na tržištu možete pogledati cijene zubnih implantata u stomatološkoj klinici Dentum:

Vodeći svjetski implantološki sustavi su Nobel Biocare i Straumman.

Njihova cijena po implantatu je 5.400 kn + Suprastruktura 1.800 kn + metalkeramička kruna na implantatu 1.950 kn.

Implantat, suprastruktura i kruna na implantatu zajedno čine implantat i jedno bez drugog ne idu.

Cjenovno prihvatljiviji, no također implantološki sustav vrhunske kvalitete s doživotnim jamstvom je Neodent.

Njegova cijena po implantatu je 4.500 kn + Suprastruktura 1.500 kn + metalkeramička kruna na implantatu 1.950 kn.

U stomatološkoj klinici Dentum odobravaju 10% popusta na gotovinsko i virmansko plaćanje, a nude i razne mogućnosti plaćanja koje možete pogledati na njihovom cjeniku.

Naš savjet je da prije odabira stomatologa i brenda implantata vrlo dobro istražite sve mogućnosti jer kvalitetan i stručno postavljen implantat garancija vam je kvalitete implantata pa naposljetku i kvalitete vaše svakodnevice.

Razmišljate o ugradnji zubnih implantata?

Uvijek ste dobrodošli u stomatološku kliniku Dentum na besplatan prvi pregled i konzultacije nakon kojih ćete dobiti neobvezujuću ponudu svih mogućih rješenja za vaš osmijeh s cijenama. Također, uvijek ih možete kontaktirati putem maila: smile@dentum.com ili putem telefona: 01 5802 333

Možda će vas zanimati:
Zubne krunice (navlake) – što su i koje su vrste?
NEO-4 metoda je najisplativije rješenje za bezubost!
Pitanja koja trebate postaviti svom stomatologu o All-on-4® zahvatu!
Dijabetes i zubni implantati – Mogu li se implantati ugraditi dijabetičarima?

3 Comments

 • Vlado, 25/04/2021 @ 10:05 Reply

  Pozdrav
  Trebam dva zuba jedinice
  Srdačan pozdrav

  • stomatolog&ja, 27/04/2021 @ 12:34 Reply

   Poštovani Vlado, zahvaljujemo se na komentaru. Kako biste mogli dobiti ponudu za Vaše zube, molimo Vas da se javite stručnjacima iz stomatološke klinike Dentum putem e-maila: smile@dentum.com, pozivom na broj: +385 1 5802 333 ili putem obrasca na sljedećem linku: https://dentum.com/hr/kontakt

   Lijepi pozdrav, Stomatologija.hr

  • Zubic, 19/11/2021 @ 00:24 Reply

   Zubari naplacuju implatant koji u prodaji kosta desetak eura sa ugradnjom.traze minimalno 800 eura po tome se pozna postenje i lopovluk istih koji ne izdaju u vecini slucajeva ni racune,,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.