Ovaj trend probali su mnogi korisnici svjetski poznate društvene mreže Tik Tok, a stomatolozi upozoravaju da se njime čini velika šteta zubima!

Stomatolozi zgroženi novim trendom
Foto: Tik Tok

Iako se na Tik Tok društvenoj mreži može pronaći pregršt zanimljivog i zabavnog sadržaja, ovaj put u centar priče došao je trend koji je zapanjio stomatologe diljem svijeta.

O čemu se točno radi? Na Tik Toku su se proširili videi u kojima korisnici rašpicom za zube skraćuju i ravnaju svoje prednje zube. Iako se možda na prvu čini da je ovo dobar trik kako možete sami sebi “uljepšati” zube, na žalost ovime činite veliku štetu svojim zubima.

Stomatolog imena Sunny Sihra javno je objasnio o čemu je točno riječ i zašto treba prestati s ovim trendom: “Zubi se sastoje od više slojeva i ako rašpate zube možete uništiti caklinu zuba koja se neće moći sama napraviti. Zubi mogu postati izuzetno osjetljivi, a postoji čak i mogućnost da ih potpuno umrtvite.”

Svi stomatolozi pozivaju korisnike da se ne priključuju ovom trendu jer mogu napraviti nepovratnu štetu svojim zubima!

Ukoliko imate želju za promjenom oblika svojih zubi, pročitajte i saznajte što je to Shape My Smile metoda uljepšavanja zubi.

Možda će vas zanimati:
Jeste li čuli za ShapeMySmile – novi osmijeh bez brušenja zubi
Upute nakon izbjeljivanja zubi
Izbjeljivanje zubi: što kažu stomatolozi?
Paradentoza ili parodontitis: što je, kako ga prepoznati i liječiti?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)