ShapeMySmile metodu osmislili su stomatolozi iz stomatološke klinike Dentum kako bi omogućili pacijentima da uljepšaju svoj osmijeh bez brušenja zubi. U ovom tekstu pronaći ćete odgovore na sva pitanja vezana za ovu metodu!

ShapeMySmile metoda – što je?

ShapeMySmile metodom stomatolog uljepšava osmijeh pacijenta pomoću kompozita i zbog toga nema potrebe za brušenjem zubi. Posebnost ove metode je u tome što pacijent zajedno sa stomatologom (pomoću digitalne simulacije osmijeha) odlučuje kako će na kraju procesa izgledati njegov osmijeh. Odluka je vrlo jednostavna za pacijenta jer se radi simulacija budućeg osmijeha u ustima i može odmah vidjeti kako će izgledati nakon zahvata.

ShapeMySmile metoda – jesam li kandidat?

  • Kandidat ste ukoliko želite uljepšati svoj osmijeh, a niste sigurni kako.
  • Ukoliko imate bruksizam i škripite zubima u snu ili imate istrošene zube.
  • Ako ste nezadovoljni svojim zubima nakon ortodontske terapije.
  • Ako želite uljepšati svoj osmijeh bez brušenja zubi.

Kako se izvodi ShapeMySmile metoda?

Ova metoda izvodi se na potpuno neinvazivan način i uključuje 3 dolaska kod stomatologa gdje se u prvom dolasku fotografira osmijeh, uzimaju se otisci i u dentalnom laboratoriju dizajnira se budući osmijeh. U drugom dolasku pacijent može vidjeti simulaciju svog novog osmijeha i ukoliko je zadovoljan zakazuje termin i dolazi na kreiranje i završavanje novog, ljepšeg osmijeha.

Osmijeh se kreira pomoću individualno izrađene udlage kroz koju se injekcijskom metodom ubrizgava visokoestetski tekući kompozit i na taj način oblikuje zube.

Koje probleme rješava ShapeMySmile metoda?

Ova metoda rješava probleme pacijenata koji nisu u potpunosti zadovoljni svojim osmijehom i žele ga uljepšati. Nakon ove metode pacijentima se podiže razina samopouzdanja, a pacijentima koji imaju bruksizam osim estetkse funkcije vraća se i funkcionalnost zagriza.

Zahvaljujući digitalnoj simulaciji osmijeha pacijent unaprijed zna kako će na kraju procesa izgledati njegov osmijeh i time se uklanja strah od nepoznatog tj. pacijenti točno znaju kako će izgledati njihov osmijeh nakon završenog procesa.

shapemysmile
Osmijeh prije i poslije ShapeMySmile metode

Koje su prednosti ShapeMySmile metode?

ShapeMySmile metoda nudi pacijentu mogućnost da sam sudjeluje u izradi svog novog osmijeha. Ona je poptuno neinvazivna metoda jer nema potrebe za brušenjem zubi. Jedna od najvećih prednosti je to što pacijent prije same izrade osmijeha može vidjeti simulaciju novog osmijeha i kako će mu on stajati te sam procjeniti sviđa li mu se to ili ne.

Ova metoda idealna je za pacijente koji žele pronaći povoljno, a efikasno rješenje za svoj osmijeh.

Koliko je vremena potrebno za ShapeMySmile metodu?

Kod izrade osmijeha ovom metodom potrebno je 3 sata za dizajniranje novog osmijeha u 3 dolaska gdje je za svaki dolazak potrebno izdvojiti sat vremena.

Koja je razlika između ShapeMySmile metode i zubnih krunica?

Glavna razlika je ta što kod ShapeMySmile metode nema brušenja zdravih zubi za razliku kod izrade zubnih krunica

Ova metoda je pravi izbor za sve pacijente koji ne žele brusiti svoje zdrave zube!

ShapeMySmile plan terapije

Plan terapije je ključan dio u kojem se dizajnira novi osmijeh u dentalnom laboratoriju. Uzimaju se otisci i slika se lice pacijenta kako bi se mogla napraviti digitalna simulacija osmijeha. Plan terapije se radi već na prvom pregledu, ukoliko se pacijent odluči za ovu metodu nakon konzultacija sa stomatologom. Cijena plana terapije u Dentum stomatološkoj klinici se na kraju umanji od cijene zahvata.

ShapeMySmile zahvat – boli li?

Zahvat je potpuno neinvazivan i bezbolan zahvat koji je za većinu pacijenata vrlo uzbudljiv i zabavan obzirom da oni sami sudjeluju u kreiranju novog osmijeha.

Koliko košta ShapeMySmile metoda?

Razlikuju se 3 cjenovna razreda ovisno o konačnom rezultatu koji želite dobiti.

3 cjenovna razreda jesu:

  • ShapeMySmile Full – pacijent dobiva opsežnu rekonstrukciju gornje i donje čeljusti
  • ShapeMySmile Midi – rješavaju se problemi jedne čeljusti
  • ShapeMySmile Light – najbolji izbor za sve pacijente koji žele uljepšati samo prednje zube

Detaljnije o cijenama možete pogledati na stranici: www.shapemysmile.dentum.com

Što je revolucionarno kod ShapeMySmile metode?

U ovoj metodi sve se radi prema željama pacijenta u skladu s njegovim mogućnostima. Što to znači? To znači da pacijent ima mogućnost direktno sudjelovati u izradi svog novog osmijeha zajedno sa stomatologom pomoću simulacije osmijeha.

Ono što bi posebno istaknuo kod ove metode je potpuna neinvazivnost odnosno nema potrebe za brušenjem zdravih zubi.

dr. med. dent. Dario Novak

Što se sve radi na prvom pregledu za ShapeMySmile?

Ukoliko se nakon konzultacija pacijent odluči za ovu metodu, kreće se u izradu plana terapije gdje se uzimaju otisci i fotografije pacijenta te na temelju oblika, crta lica i želja dizajnira se budući osmijeh.

Uvijek ste dobrodošli na besplatan prvi pregled u stomatološku kliniku Dentum iz Zagreba!

Možda će vas zanimati:
Invisalign – Prozirni aparatić za zube
Zašto se budimo s jutarnjim zadahom?
Izbjeljivanje zubi: što kažu stomatolozi?
Aparatić za zube: najčešća pitanja i odgovori

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)