Obzirom da postoji više vrsta aparatića za zube, vrlo je važno na konzultacijama sa svojim ortodontom odabrati onaj koji je najbolji za vas i vašu situaciju.

Ako se pitate je li Invisalign pravi izbor za vas, evo 7 razloga koji vam mogu pomoći u donošenju odluke:

1. Rješava sve probleme zagriza

invisalign zagriz

Invisalign može vrlo brzo riješiti skoro pa sve probleme sa krivim zagrizom i zubima. Iako je kod nekih situacija bolji izbor tradicionalni fiksni aparatić za zube, Invisalign za većinu pacijenata daje odlične rezultate.

2. Kraće trajanje terapije

invisalign trajanje

Invisalign terapija traje kraće nego terapija s tradicionalnim aparatićem i to je upravo jedan od glavnih razloga zašto se pacijeti odlučuju baš za njega.

3. Predvidljivi rezultati

invisalign plan terapije

Invisalign terapija podrazumijeva izradu plana terapije prema kojoj se točno zna kako se će iz tjedna u tjedan pomicati vaši zubi. Zahvaljujući modernoj tehnologiji, rezultati su predvidljivi i pacijenti točno znaju kada će završiti njihova terapija. Naravno, to podrazumijeva disciplinu nošenja Invisalign udlaga.

4. Lakše održavanje oralne higijene

invisalign pranje zubi

Za razliku od klasičnih, fiksnih aparatića za zube, Invisalign udlage se skidaju za vrijeme jela i pranja zubi. Pacijenti koji nose Invisalign aparatić, mogu najnormalnije oprati zube četkicom i očistiti prostor između zubi koncem za zube bez ikakvih smetnji (bravica i žice).

5. Isplativost Invisalign terapije

invisalign cijena

Ukoliko vaš ortodont utvrdi da ste kandidat, kada se uzme u obzir predvidivost terapije i njezino trajanje, Invisalign ortodontska terapija je odlična vrijednost za novac.

6. Prozirne udlage

prozirni aparatic za zube

Invisalign udlage su prozirne pa tako i jedva primjetne u svakodnevnom nošenju. Estetika osmijeha se ne mijenja odnosno nemate bravice i žice koje su uočljive. Ovo je važno za sve pacijente koji ne vole izgled klasičnih aparatića.

7. Možete jesti što god želite

invisalign aparatic

U Invisalign terapiji možete jesti apsolutno svu vrstu hrane jer prozirne udlage skidate prije jela. Možete uživati u svojoj omiljenoj hrani no nikako nemojte zaboraviti dobro oprati zube prije vraćanja udlaga na zube!

Odluka o tome koju vrstu aparatića za zube ćete nositi ne ovisi samo o vašim željama već je potrebno konzultirati se sa svojim ortodontom. Ortodont će vam nakon pregleda moći predložiti koje vrste aparatića su najbolje rješenje za vaš osmijeh, uključujući Invisalign.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)