Prekrasan osmijeh privlači pažnju i motivira druge na osmijeh. Nesavršen osmijeh kojeg prate karijesi i pukotine zubi stvaraju suprotan dojam. Naravno, nisu svi obdareni prekrasnim prirodnim osmijehom, ali zubne ljuske mogu pomoći nadoknaditi oštećenja zuba i poboljšati njegov prirodni izgled. Zato donosimo listu ZA i PROTIV Hollywoodskog osmijeha.

Lista ZA Hollywoodski osmijeh

Zubne ljuskice mogu poboljšati izgled zubi koji su nepravilno oblikovani, napuknuti, promijenili boju ili imaju neke druge vrste nesavršenosti. U većini slučajeva ljuske dramatično transformiraju osmijeh, imaju snažan utjecaj na samopouzdanje.

1. Ljepši izgled zubi
Porculanske ljuske pomažu uljepšati osmijeh. Izgledaju realistično i ne mogu se primijetiti. Oponašaju prirodnu caklinu zuba što je nemoguće postići s drugim materijalima.

2. Mogućnost odabira boje
Svestranost palete boja je još jedna prednost primjene porculanskih ljuskica. Dizajnirani su individualno, za svakog pacijenta. Možete odabrati boju koja najbolje odgovara vašoj prirodnoj boji zuba.

3. Otpornost na mrlje
Za razliku od vaših prirodnih zubi, ljuske su vrlo otporne na različite vrste mrlja. Porculanska površina im je vrlo glatka i neprobojna.

4. Izdržljivost
Uz pravilnu njegu i zdrav način života, ljuske mogu trajati i do 20 godina. Mnogo duže u usporedbi s kompozitnim rješenjima koji obično traju oko 7 godina.

5. Brzi rezultati
Postupak primjene zubnih ljuski obično se obavlja u dva posjeta.
Mogu se koristiti za prekrivanje brojnih stomatoloških problema: promjena boje zuba, praznine između zubi, napuknuti zubi, loše oblikovani, istrošeni zubi itd.

6. Jednostavno održavanje
Postoji nekoliko jednostavnih pravila koja vam mogu pomoći produljiti život zubnih ljuski. Trebate se pridržavati preporučene, idealne oralne higijene kao što je to slučaj i s vašim, prirodnim zubima. Trebali biste redovito imati posjete stomatologu radi redovitih kontrola i profesionalnog čišćenja zubi.

Lista PROTIV Hollywoodskog osmijeha

Unatoč činjenici da zubne ljuske izgledaju realistično, one su ipak umjetno rješenje za korekciju estetike prirodnog zuba.

1. Nisu svi kandidati za zubne ljuske
Postoje neke kontraindikacije koje isključuju mogućnost primjene ljuski. Ne može svatko biti kandidat za ovu metodu estetske korekcije. Ako imate pokvarene ili slabe zube, patite od uznapredovale parodontalne bolesti ili bruksizma ili imate lošu zubnu caklinu, primjena zubnih ljuski bit će upitna.

2. Cijena
U većini slučajeva, zubne ljuske koštat će vas značajnu svotu novca posebice ako trebate nanijeti ljuske na nekoliko zubi.

3. Izdržljivost
Kao što smo naveli, ako se pravilno provodi oralna higijena zubne ljuske mogu biti vrlo izdržljive. Međutim, moguće ih je slomiti ako brusite zube, jedete tvrdu hranu i primjenjujete pretjeranu silu na zube. Zamjena zubnih ljuski može biti dugotrajan i skup zadatak.

4. Izražena osjetljivost zubi
Budući da postupak stavljanja zubnih ljuski uključuje uklanjanje zubne cakline, osjetljivost zubi na vruće i hladno može se povećati.

5. Rizik od traume
Unatoč činjenici da se tijekom postupka uklanja samo mala količina cakline, ponekad se događa da se mora ukloniti veća površina zuba te to može uzrokovati traumu zuba. Zbog toga je preporučljivo prethodno razgovarati sa svojim stomatologom o količini zuba koju treba odstraniti.

2 Comments

  • Andreja, 10/03/2021 @ 16:28 Reply

    Nemam nikaj protiv tko voli nek izvoli svatko ima pravo na izbor. Ja recimo imam kompletno novu protetiku u ustima i osobno sam prezadovoljna. Lijepo je imati svoje prirodne zube dok su lijepi i zdravi al kad se krene u probleme jednostavno nemate izbora i jedino riješenje su novi zubi. Zubi su ogledalo zdravlja, ljepote i samopouzdanja. ❤️

    • stomatolog&ja, 11/03/2021 @ 14:38 Reply

      Poštovana Andreja, zahvaljujemo se na komentaru i u potpunosti se slažemo s vama! Ipak, svatko na kraju odlučuje što je najbolje za njega i njegovo zdravlje 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.