Ova nevjerojatna priča, nastala u jeku pandemije korona virusa, još je jedan dokaz da su Hrvati najsrdačniji narod na svijetu!

Sve je započelo nakon zakazanog datuma vjenčanja u Velikoj Britaniji na kojem je mladoženja želio imati blistav osmijeh i zbog toga je kontaktirao zagrebačku stomatološku kliniku Dentum.

Dentum
Akter priče, Patrick

Britanac Patrick odlučio se zaputiti u Hrvatsku, međutim, nakon nekoliko otkazanih letova, datum vjenčanja je bio blizu te nije želio riskirati i ostati bez svog osmijeha. Čim su otvorili granice, preko noći je donio odluku odvoziti dotad nepoznatu rutu od čak 2.000 kilometara od Engleske do Zagreba. Kako sam kaže, bila je to njegova najbolja životna odluka!

A kako je sve započelo?

Sve je počelo kada je shvatio da na dan svog vjenčanja želi imati lijep i zdrav osmijeh. Nije bilo jednostavno preko noći pobijediti strah od zubara. Strah je najčešći razlog izbjegavanja stomatologa, a to je bio i Patrickov slučaj. Budući da su stomatološki zahvati izuzetno skupi u Velikoj Britaniji, Patrick je odlučio poslati upit na više dentalnih klinika u inozemstvu, kako bi usporedio cijene te saznao koliko je vremena potrebno za njegov zahvat. U Dentum kliniku poslao je jednostavan upit:

Pozdrav! Moje ime je Patrick i zubi su mi stvarno loši. Imam 60 godina, a vjenčat ću se 25. srpnja ove godine. Možete li mi dati novi osmijeh za moj dan vjenčanja?”

Hrvati su, kaže, poznati po svojoj srdačnosti, a uvjerio se u to već na prvom telefonskom razgovoru, u kojem mu je detaljno bio objašnjen zahvat i ono što može očekivati.

Bilo me jako strah odlaska stomatologu, no pogledao sam sve snimke pacijenata koji su bili u sličnoj situaciji. Ponavljali su kako zahvat nije bolan i da su to ranije znali, odavno bi već otišli u Dentum. To me je potaknulo da i ja odlučim napraviti prvi korak – kontaktirao sam kliniku. Nakon telefonskog razgovora koji je bio izuzetno prijateljski i potpuno me smirio, naručio sam se na zahvat u njihovoj klinici u Hrvatskoj i bukirao sam avionsku kartu u ožujku. Odlučio sam dobiti novu priliku i novi osmijeh. Mislio sam da me sad više ništa ne može spriječiti na putu do novog osmijeha.

Patrick

No nažalost, pojavila se korona, događaj koji je potpuno iznenadio cijeli svijet pa tako i poremetio Patrickove planove. Sav zračni promet je otkazan i više nije bilo mogućnosti putovati u Hrvatsku avionom. Sve zemlje EU-a počele su jedna po jedna zatvarati granice i situacija nije izgledala obećavajuće jer osim što nije mogao doći u Hrvatsku na zahvat, postojala je velika mogućnost otkazivanja vjenčanja.

Avionske kompanije su mu nudile nove datume leta i svaki put dale novu nadu da može započeti svoje putovanje prema novom osmijehu. No ubrzo su i ti novi datumi bili otkazani.

Nakon nekoliko otkazanih letova, Patrick više nije želio čekati i zato se odlučio voziti više od 2.000 kilometara iz Engleske do Zagreba kako bi dobio svoj novi osmijeh!

Dentum
Patrick je stigao u Zagreb nakon 2 dana vožnje automobilom

Iako mu nitko nije vjerovao da će to napraviti, on je bio odlučan u svom naumu i došao u Zagreb po svoj novi osmijeh. U Dentum klinici proveo je tjedan dana gdje su se pobrinuli za njegov smještaj unutar klinike. I tako je Patrick nakon 2 dana vožnje i tjedan dana zahvata dobio svoj novi osmijeh i neprocjenjivo životno iskustvo.

Dentum
Patrick sa svojim stomatologom Andrejem Božićem

Patrickova odlučnost i hrabrost oduševila je cijelo osoblje Dentum stomatološke klinike i ostavila velik trag u njihovom radu. Evo što je Patrick rekao prije nego što se vratio doma u Englesku:

Hvala svima! Promijenili ste mi život i nikada nisam bio ovako sretan kao što sam danas. Moj novi osmijeh izgleda fantastično i moram priznati da sam od sreće cijelu prošlu noć plakao kao dijete (iako nisam inače emotivna osoba). Mislim na sve vas divne ljude i ovo mjesto koje me promijenilo zauvijek i uvijek ćete ostati u mom srcu. <3 Hvala svima!

Patrick

Patrick se sigurno vratio doma, a cijelim putem se javljao, sada već prijateljima iz Dentuma, kako je i gdje se trenutno nalazi kako bi bili znali da je sigurno stigao doma.

Dentum
Patrick na putu prema doma na odmorištu u Njemačkoj

Patricku samo želimo reći: Hvala! Veselimo se slikama s vjenčanja i ponovnom susretu u rujnu! Cijela ekipa Dentuma zauvijek će pamtiti ovaj nevjerojatan pothvat! 

Tim Dentum klinike

Dobar glas daleko se čuje i ova priča samo je jedan od dokaza koliko su naši stomatolozi cijenjeni u svijetu. Patrick je dokazao kako je sve moguće i koliko u životu vrijedi zdrav i lijep osmijeh.

Možete pogledati i kratki video na engleskom jeziku u kojem Patrick ukratko prepričava svoju pustolovinu!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.